Asambleja - FSHF

Asambleja

Asambleja e Përgjithshme është organi më i lartë legjislativ i Federatës Shqiptare të Futbollit. Në bazë të statutit të miratuar nga anëtarët, asambleja thirret për zhvillimin e punimeve, një herë në vit. Në të marrin pjesë të gjithë anëtarët e Federatës Shqiptare të Futbollit.

Në punimet e Asamblesë së Përgjithëshme të çdo viti anëtarët kanë të drejtë të marrin vendime statuore, duke propozuar dhe miratuar amendime të ndryshme të rëndësishme. Asambleja është i vetmi organ i cili ka tagrin të marrë të tilla vendime.

Me vendim te Komitetit Ekzekutiv cakohet çdo vit data, ora dhe vendi për mbledhjen e Asamblesë së Zakonshme dhe të Jashtëzakonshme të FSHF-së. Një herë në katër vjet, siç e përcakton edhe Statuti i Federatës Shqiptare të Futbollit, zhvillohet Asambleja Zgjedhore e FSHF-së, e cila zgjedh Presidentin e FSHF-së, 10 anëtarët e Komitetit Ekzekutiv si edhe Anëtarët e Komisionit Verifikues (këta, një herë në dy vjet).

Gjithashtu, Asambleja e Përgjithëshme ka të drejtën e marrjes së shumë vendimeve të rëndësishme. Ajo gëzon të drejtën e plotë statuore të miratojë veprimtarinë një-vjeçare të Komitetit Ekzekutiv.

  • Gjithashtu Asambleja e Përgjithëshme në punimet e saj:
  • Amendon Statutet dhe Rregulloret e miratuara prej saj.
  • Miraton Raportin Financiar dhe voton buxhetin e FSHF-së
  • Cakton auditin e pavarur për veprimtarinë financiare, si dhe pranon raportin e tij.
  • Aprovon paqyrën e llogarive vjetore të kryera.

Vetëm Asambleja ka të drejtën e pranimit, përjashtimit, apo edhe të pezullimit për çdo anëtar të FSHF-së nga të gjitha veprimtaritë e saj.
Ajo mund të lirojë nga detyra një anëtar të një organi ekzekutiv të FSHF. Asambleja po kështu ka të drejtëne plotë që të propozojë dhe të miratojë Presidentin e Nderit, apo anëtarë nderi të FSHF, personalitete të ndryshme, për kontributin e tyre në futbollin shqiptar.

Nga titujt e Nderit që jep Federata Shqiptare e Futbollit, është Asambleja ajo që aprovon titullin më të lartë: “Nderi i Kombit në Futboll”.
Ky titull është atribut ekskluziv i saj dhe i asnjë organi tjetër.

Anëtarët e Asamblesë së Përgjithshme të Federatës Shqiptare të Futbollit me të drejtë vote, janë përcaktuar me statut dhe janë renditur si më poshtë:

1.Bylis
2.F.C Internacional Tirana
3.F.K Egnatia
4.F.K Elbasani
5.F.K. Skrapar 2006
6.F.K.Apolonia
7.FK Tomori 1923
8.Flamurtari Football Club
9.Futboll Club Besa
10.Futboll Klub Dinamo
11.Futboll Klub Këlcyra
12.Futboll Klub Kukësi
13.Futboll Klub Memaliaj
14.Futboll Klub Tepelena
15.Futboll Klub Tërbuni
16.Iliria
17.KF Burreli
18.KF Delvina
19.KF Erzeni
20.KF Luftëtari
21.KF Naftëtari
22.KF Oriku
23.KF Pogradeci
24.Klub Futboll Shkumbini
25.Klub-Futboll Gramshi
26.Klubi Futbollit Laçi
27.Klubi Futbollit Luz i Vogël 2008
28.Klubi i Futbollit Lushnja 1930
29.Klubi i Futbollit Sopoti
30.Klubi i Futbollit Tirana
31.Klubi i Futbollit Turbina
32.Klubi i Futbollit Vllaznia
33.Klubi Sportiv Kastrioti
34.Klubi Sportiv Sh.Sportësh Veleciku i Koplikut – Albania
35.Klubi i Futbollit Butrinti
36.Klubi i Futbollit Maliq
37.Klubi i Futbollit Skënderbeu
38.Klubi i Futbollit Teuta Durrës
39.Klubi i Futbollit Vora
40.Partizani
41.Shoqata Futbollit Albpetrol
42.Shoqata KF Spartaku 1946
43.Shoqata Kombëtare e Trajnerëve të Futbollit Shqiptar
44.Shoqata Sportive e Futbollit Përmet
45.Shoqata e Futbollistëve ADA
46.Shoqata e Futbollit Besëlidhja
47.Shoqata e Futbollit FK Shënkolli
48.Shoqata e Futbollit Gramozi
49.Shoqata e Futbollit Korabi
50.Shoqata Rajonale e Futbollit Durrës
51.Shoqata Rajonale e Futbollit Elbasan
52.Shoqata Rajonale e Futbollit Fier
53.Shoqata Rajonale e Futbollit Gjirokastër
54.Shoqata Rajonale e Futbollit Korçë
55.Shoqata Rajonale e Futbollit Lezhë
56.Shoqata Rajonale e Futbollit Shkodër
57.Shoqata Rajonale e Futbollit Tiranë
58.Shoqata Shqiptare e Mjeksisë Sportive
59.Shoqata e Arbitrave të Futbollit
60.Shoqata Klubi i Futbollit Devoll

Asambleja ka të drejtën të aprovojë ose ndryshojë Rregullat e Proçedurave të Asamblesë së Përgjithshme.

× WhatsApp