Kthehet Shqipëri – Gjermani, miqësore veteranësh

Shqipëri – Gjermani, ndeshja e adhuruar ndër vite për të gjithë shqiptarët, do të rikthehet përsëri në qendërvëmendjen e tyre. Një seleksion veteranës së kombëtares gjermane të futbollit, do të vijë në Shqipëri për të zhvilluar një takim miqësor me homologët e tyre shqiptarë. Ndeshja do të zhvillohet në stadiumin “Elbasan Arena”, më datën 7 maj të këtij viti.
Gjermania është skuadra që ka zhvilluar më shumë ndeshje me Shqipërinë për eliminatoret e Kampionateve Botërore dhe Europianë. Në këto përballje kombëtarja shqiptare e futbollit, rezultatin më të mirë ndaj RFGJ , ka barazimin në nëntor e vitit 1967. Ndërsa rezultatin më të dobët ka humbjen 8-0 në vitin 1981.
Ja të gjitha përballjet Gjermani Shqipëri dhe bilanci mes tyre:

01.05.1958 Tiranë Shqipëri – Republika Demokratike Gjermane 1-1
08.04.1967 Dortmund RF Gjermani 6-0 Shqipëri (Kualifikueset e Europianit)
17.12.1967 Tiranë Shqipëri 0-0 RF Gjermani (Kualifikueset e Europianit)
17.02.1971 Tiranë Shqipëri 0-1 RF Gjermani (Kualifikueset e Europianit)
12.06.1971 Karlsruhe RF Gjermani 2-0 Shqipëri (Kualifikueset e Europianit)
07.04.1973 Magdeburg RD Gjermani 2-0 Shqipëri (Kualifikueset e Boterorit)
03.11.1973 Tiranë Shqipëri 1-4 RD Gjermani (Kualifikueset e Boterorit)
01.04.1981 Tiranë Shqipëri 0-2 RF Gjermani (Kualifikueset e Boterorit)
18.11.1981 Dortmund RF Germani 8-0 Shqipëri (Kualifikueset e Boterorit)
30.03.1983 Tiranë Shqipëria 1-2 RF Gjermani (Kualifikueset e Europianit)
20.11.1983 S’rbrücken RF Gjermani 2-1 Shqipëri (Kualifikueset e Europianit)
16.11.1994 Tiranë Shqipëri 1-2 Gjermani (Kualifikueset e Europianit)
18.12.1994 K’lautern Gjermani 2-1 Shqipëria (Kualifikueset e Europianit)
02.04.1997 Granada Shqipëri 2-3 Gjermani (Kualifikueset e Europianit)
11.10.1997 Hannover Gjermani 4-3 Shqipëri (Kualifikueset e Boterorit)
24.03.2001 Leverkusen Gjermani 2-1 Shqipëri (Kualifikueset e Boterorit)
06.06.2001 Tiranë Shqipëria 0-2 Gjermani (Kualifikueset e Boterorit)

Totali:
Shqipëria 14 0 1 13 10- 38 1
Gjermania 14 13 1 0 38- 10 27

Shqipëria 3 0 1 2 2- 7 1
Gjermania Lindore 3 2 1 0 7- 2 5