Grupi G-ndeshjet

Data
 
Ndeshja
05/09/16
Shqipëri
2 - 1
Maqedoni
06/10/16
Lichtenstein
0 - 2
Shqipëri
09/10/16
Shqipëri
0 - 2
Spanjë
12/11/16
Shqipëri
0 - 3
Izrael
24/03/17
Itali
2 - 0
Shqipëri
11/06/17
Izrael
0 - 3
Shqipëri
02/09/17
Shqipëri
2 - 0
Lichtenstein
05/09/17
Maqedoni
1 - 1
Shqipëri
06/10/17
Spanjë
3 - 0
Shqipëri
09/10/17
Shqipëri
0 - 1
Itali

Kupa e Botës Rusi 2018 Grupi G

Nr.
 
Skuadra
NL
F
B
H
P
1
Spanjë
10
9
1
0
28
2
Itali
10
7
2
1
23
3
Shqipëri
10
4
1
5
13
4
Izrael
10
4
0
6
12
5
Maqedoni
10
3
2
5
11
6
Lichtenstein
10
0
0
10
0

Workshop - Sfidat e nje organizate sportive

gazmend malo fshf

Ne workshopin qe u zhvillua sot ne Universitetin Aleksander Xhuvani, ne Elbasan, FSHF kontribuoi me nje prezantim ne fushen e marketingut. Titulli provokues “Sport apo biznes” coi ne nje udhetim panoramik pergjate nje ekskursi historik duke prekur ne fund nje sere elementesh te aspekteve te ndryshme te menaxhimit te futbollit te sotem. Me tej u analizua ne detaje kjo menyre funksionimi nepermjet nje rasti konkret: ate te operimit te FSHF-se ne kete sektor, standardeve profesionale te nevojshme, perballja me aktore te ndryshem ne nje kontekst te gjere dhe menyra e operimit konkret ne tregun sportiv.

Ne Shqiperi gjejme sot menyra te ndryshme te bashkepunimit te biznesit me sportin te gjitha te klasifikueshme ne menyre jokorrekte si “sponsorizim”. Dukuria perfshin ato veprimtari filantropike, te klasifikueshme si “meçenatizem” (term ky i krijuar nga Mecenate, minister i Mbretit August ne Romen e lashte) te cilat ne te vertete jane kontribute ose donacione kundrejt nje klubi apo eventi por me tej permban edhe bashkepunime te mirefillta sponsorizimi me hapesira mediatike, vizibilitet te percaktuar ne marreveshje, bashkepunime ne platforma komunikimi, ne mediat sociale, joint venture shitjesh, e shume forma te tjera.

Cdo organizate, shoqate apo Klub Futbolli, per te arritur ne nivele profesionale te ketij bashkeveprimi, duhet te zbatoje “rregullat e biznesit” per te patur nje bilanc te suksesshem, nje imazh pozitiv dhe te vlefshem duke e bere ne kete forme edhe te shitshem me tej ndaj ofertuesit me te mire.

Ne terma profesionale, kjo do te thote qe cdo klub futbolli duhet te zbatoje nje plan te mirefillte marketingu duke krijuar nje brand te vertete rreth vetes. Bayerni i Mynihut, Reali i Madridit apo Manchester United, nuk jane klube te medha dhe te fuqishme sepse kane lindur me fat, por sepse kane qene te paret qe kane vene ne jete kete filozofi operimi dhe eshte pikerisht kjo arsyeja e suksesit.

Ne mbyllje, idete mund te jene te shumta dhe menyrat te pafundme, por thelbi i ketij ekspozimi qendron ne  konkluzionin qe sot cdo sport, cdo event sportiv apo cdo lloj aktiviteti duhet t’i pergjigjet sfifdave te kohes ku jeton per te qene i suksesshem dhe afatgjate. Pa plotesuar kete kusht, cdo fitore apo rezultat sportiv do te mbetet thjesht nje rast interesant, fryt i nje rastesie dhe ne fund nje kujtim i bukur.

 

Gazmend Malo, Shef i Sektorit Marketing

Na ndiqni në Facebook

Na ndiqni në Twitter

EKIPET KOMBËTARE RAJONALE, VIJOJNË SELEKSIONIMET E MOSHAVE https://t.co/HxTUlEE3vC

Renditja superiore

Nr.
Skuadra
P
NL
F
B
H
1
27
11
8
3
0
2
20
11
5
5
1
3
19
11
5
4
2
4
17
11
4
5
2
5
15
11
4
3
4

Rezultatet e Kategorise Superiore

Data
Skuadra 1
Rez.
Skuadra 2

Garat

Informacione të plota & Statistikat përkatëse për të gjithë kompeticionet

Uji Tepelena Union Bank Spitali Amerikan Albatrans Ama Caffe Vas tours Bolv oil